2020. december 6., vasárnap
Kategória: Bulvár
Segíti az emésztést és gyulladáscsökkentő is a naspolya
By
Admin
Dated
1:03
Segíti az emésztést és gyulladáscsökkentő is a naspolya A mohos héjú, édeskésen fanyar ízű, gömbölyű alakú téli gyümölcsünk a naspolya. Termése akkor érik be, amikor már más gyümölcs nem terem a kertben. A fáról leszedve még kemény és élvezhetetlen, de érlelés után megpuhul, vékony héja pergamenszerűen elválik, lehúzható lesz, íze pedig édessé válik. Magas a C-, B-, E- és A-vitamin-, ásványianyag- (vas, kálcium, kálium, magnézium, cink, mangán, réz), csersav- és a pektintartalma. A népi gyógyászat gyulladáscsökkentő (szájüreg- és torokgyulladásnál), csonterősítő hatású gyümölcsként ismeri.
